Eiffel Tower and Parisian skyline

Att se nära Eiffeltornet

The best places to visit in Paris to combine your visit at the Eiffel Tower.

Vad man kan se i 7:e arrondissementet

Eiffeltornet ligger i det 7:e arrondissementet i Paris, Detta är ett rikt och exklusivt område i Paris.

Följande monument och museer ligger i närheten och är lätta att nå till fots.

 • Tour Eiffel (Eiffeltornet)
  Eiffeltårnet er et monument, der ligger i Paris, Frankrig. Det er et af de mest berømte vartegn i verden og et symbol på byen.
 • Trocadéro
  En populär utsiktspunkt som ligger över floden Seine och erbjuder panoramautsikt över det ikoniska monumentet.
 • Les invalides
  Les Invalides är ett byggnadskomplex som inrymmer flera museer, inklusive Musée de l’Armée (armémuseet), som är tillägnat den franska militärens historia.
 • Musée d’Orsay
  Musée d’Orsay är ett konstmuseum som har en samling impressionistiska och postimpressionistiska målningar och skulpturer.
 • École Militaire
  École Militaire (Militärskolan) är en militärakademi belägen i Paris, Frankrike. Den grundades 1750 av kung Ludvig XV och är en av de äldsta militära akademierna i världen.
 • Musée du Quai Branly
  Musée du Quai Branly är ett etnografiskt museum beläget vid Quai Branly, en gata längs floden Seine i det 7:e arrondissementet i Paris. Museets samling omfattar mer än 300 000 föremål från Afrika, Asien, Amerika och Oceanien.
 • Pont Alexandre III
  Pont Alexandre III är en gammal bro som sträcker sig över floden Seine. Den är uppkallad efter tsar Alexander III och förbinder Paris 8:e och 7:e arrondissementen. Bron är en populär plats för turister att fotografera och erbjuder vackra vyer över Eiffeltornet.
 • Rodin museum
  Detta museum har den största samlingen av verk av den franske skulptören Auguste Rodin.
 • Champ de Mars
  En stor offentlig park som ligger vid foten av Eiffeltornet, och erbjuder ett grönområde där du kan koppla av och njuta av utsikten.
 • Assemblée nationale
  Assemblée nationale (nationalförsamlingen) är det franska parlamentets underhus. Det ligger i Palais Bourbon.

Fler saker att se i Paris

Louvren

Louvren ligger cirka 2,4 km från Eiffeltornet i Paris.

Du kan enkelt nå Louvren från Eiffeltornet genom att ta en 30 minuters promenad längs floden Seine, eller så kan du använda Paris tunnelbanesystem genom att ta linje 6 från Bir-Hakeim-stationen nära Eiffeltornet till Palais Royal – Musée du Louvre station, som ligger precis vid museets entré.

Triumfbågen

Triumfbågen ligger cirka 2 kilometer från Eiffeltornet i Paris.

Du kan enkelt promenera dit på cirka 25 minuter via Champ de Mars och Avenue Kléber, eller ta linje 6 på Paris tunnelbana från stationen Bir-Hakeim nära Eiffeltornet till stationen Charles de Gaulle-Étoile, som ligger bredvid Arc de Triomf.

Notre Dame

Notre-Dame-katedralen ligger cirka 5,6 kilometer från Eiffeltornet i Paris.

Du kan nå den genom att ta linje 6 på Paris tunnelbana vid stationen Bir-Hakeim nära Eiffeltornet och gå av vid stationen Saint-Michel Notre-Dame, som ligger en kort promenad från katedralen.

Disneyland Paris

Restiden från Eiffeltornet till Disneyland Paris med RER-tåg kommer att ta mellan 45 minuter och en timme.

Det är möjligt att kombinera både Eiffeltornet och Disneyland Paris när du är på en kort stadsresa. Det är dock viktigt att planera vältransporter och boende.